misiek^wro, Ja ci wymienię , ostatnio wymieniałem koledze DAREKGDA 20min roboty , ale faktycznie trzeba uważać aby tulejki nie rozerwać :P
[O2] Problem z oświetleniem bagażnika (liftback)
Zwiń
X
-
[O2] Problem z oświetleniem bagażnika (liftback)
Koledzy mam problem z oświtleniem bagażnika w mojej O2. Po otworzeniu bagażnika światełko nie zapala się wcale lub zapali się po kilku lub kilkunastu sekundach. Dopuki nie zapali się światło to i na wyświetlaczu na desce nie pokuazuje się że bagażnik otwarty.
Co to może być i czy da się to domowym sposobem naprawić czy tylko wymiana jakiegoś elementu. Dzięki za jakieś informacje.OCTAVIA II 1,9TDI ELEGANCE; XII 2004r; BKC, DSG
-
-
Nawet na pewno jest w zamku . Widać go jako taki plastikowy "dyngs", który siedzi tam gdzie przy zamykaniu wchodzi to metalowe ucho zamocowane na dole przy progu załadunkowym. Możesz na początek spróbować psiknąć tam jakiego "kontaktu" ( w najgorszym wypadku WD40 ) i potem dobrze to przedmuchać sprężonym powietrzem. Jak nie pomoże to trzeba będzie wyjąć zamek i dobrać się do mikrostyków ( są dwa jeden od światełek i drugi od kontrolki na tablicy rozdzielczej ). Możesz też dla świętego spokoju sprawdzić pod wykładziną na lewym nadkolu z tyłu czy nie masz zalanych złączek, bo często zdarza się rozłączenie się wężyka od spryskiwacza w tym miejscu co tez może powodować takie dziwne zachowania.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz